https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4784_1654260981.jpg

Krem z dyni z chorizo

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4784_1654260981.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wykonanie:

  • Na połowie oliwy zasmaż chorizo, wyjmij z garnka i osącz.
  • W tym samym garnku zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj warzywa, kmin i paprykę wędzoną, całość krótko zasmażaj.
  • Zalej wodą, dodaj Rosół jarzynowy i gotuj pod przykryciem do miękkości.
  • Na koniec dodaj 30 gramów Primerby, całość dokładnie zmiksuj, dopraw do smaku.

Podanie:

  • Resztę Primerby wymieszaj z pozostałą oliwą.
  • Do miski wlej krem, nałóż chorizo, skrop przygotowaną oliwą, ułóż nachosy i posyp pestkami dyni.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE