Sos:
- Wodę, sok z cytryny, ocet, miód, szczypiorek, czosnek, sól i pieprz dokładnie zmiksuj.
- Całość przelej do miski, dodaj Primerbę i mieszając rózgą dodawaj oliwę i olej.
- Na koniec dodaj musztardy i dokładnie wymieszaj.
Sałata:
- Gruszki i marchew lekko zgrilluj.
Tiul:
- Wodę, olej, mąkę i Primerbę zmiksuj. Na rozgrzaną, suchą, teflonową patelnię wlej niewielką ilość przygotowanej masy i smaż do wytopienia się oleju. Delikatnie zdejmuj cienką łopatką z patelni.
Podanie:
- Wszystkie składniki układaj na talerzu.
- Na koniec posyp owocami granatu i polej sosem, dekoruj tiulem.
Opcjonalnie, podawaj z grzankami zapieczonymi z wegańską mozzarellą wymieszaną z Primerbą zielone pesto.