https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4898_1654261754.jpg

Wegańska sałatka z sosem vinaigrette z zielonym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4898_1654261754.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Sos:

  • Wodę, sok z cytryny, ocet, miód, szczypiorek, czosnek, sól i pieprz dokładnie zmiksuj.
  • Całość przelej do miski, dodaj Primerbę i mieszając rózgą dodawaj oliwę i olej.
  • Na koniec dodaj musztardy i dokładnie wymieszaj.

Sałata:

  • Gruszki i marchew lekko zgrilluj.

Tiul:

  • Wodę, olej, mąkę i Primerbę zmiksuj. Na rozgrzaną, suchą, teflonową patelnię wlej niewielką ilość przygotowanej masy i smaż do wytopienia się oleju. Delikatnie zdejmuj cienką łopatką z patelni. 

Podanie:

  • Wszystkie składniki układaj na talerzu.
  • Na koniec posyp owocami granatu i polej sosem, dekoruj tiulem.

Opcjonalnie, podawaj z grzankami zapieczonymi z wegańską mozzarellą wymieszaną z Primerbą zielone pesto. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE