https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a5134-kadr_1654265442.jpg

Wegańskie pierogi z soczewicą

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a5134-kadr_1654265442.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Ciasto:

  • Mąkę wymieszaj z wodą, 20 gramami oleju i szczyptą soli, zawiń w pergamin i odstaw na godzinę.

Farsz:

  • Na 40 gramach oleju zeszklij 150 gramów cebuli i czosnek, dodaj soczewicę, wodę i Esencję.
  • Gotuj pod przykryciem, soczewica powinna być lekko al’dente. Dodaj Primerbę grzybową, ziemniaki, pietruszkę i dopraw do smaku.
  • Odstaw do wystygnięcia.
  • Uformuj pierogi dając 20 – 25 gramów farszu na jednego pieroga. Gotuj w osolonej wodzie.

Puree z dyni:

  • Dyni nie obieraj, pokrój w kawałki i wymieszaj z 20 gramami oleju, zawiń w pergamin i upiecz.
  • Na 20 gramach oleju zeszklij resztę cebuli, połącz z upieczoną dynią, dodaj Primerbę czerwone pesto i zmiksuj na gładkie puree, dopraw do smaku.

Podanie:

  • Krążki szalotki obtocz w mące, smaż na głębokim tłuszczu. Pieczarki krótko obsmaż na silnym ogniu, doprawiając solą i pieprzem. 
  • Pierogi lekko podsmaż, ułóż na talerzu z puree dyniowym, krążkami szalotki i plastrami pieczarek, dekoruj według uznania.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE