https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4686_1654497994.jpg

Tatar z pomidorów i bazylii (wegański)

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4686_1654497994.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Tatar:

  • Pomidory przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.
  • Czerwoną cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę, jak do klasycznego tatara.
  • Wymieszaj z cebulą, ogórkiem, Primerbą, musztardą, solą i pieprzem.
  • Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
  • Po wyjęciu z lodówki całość włóż na sito i dobrze odciśnij nadmiar soku. Sok pozostaw do serwisu.

Majonez bazyliowo – pietruszkowy:

  • Majonez wymieszaj z pietruszką, Primerbą i opcjonalnie z kilkoma kroplami cytryny.

Chipsy bazyliowe:

  • Listki bazylii włóż do rozgrzanego oleju na kilka sekund i odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Dekoracja/podanie:

  • Z odsączonego tataru przygotuj kenele i umieść na talerzu. Dodaj majonez, chipsy i udekoruj pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewką i delikatnymi ziołami.

Wskazówka:

Tatara możesz również przygotować w ringu i podawać z tymi samymi dodatkami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE