https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4854_1654502882.jpg

Pasztet z soczewicy i pomidorów

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4854_1654502882.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Pasztet:

  • Soczewicę przepłucz pod bieżącą wodą. Gotuj do całkowitej miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
  • Na oleju podsmaż starte na grubej tarce warzywa, czosnek pokrojony w plasterki, Primerbę, pastę curry, pomidory i przyprawy.
  • Do przestudzonego farszu dodaj jaja, soczewicę i wymieszaj. Masa nie powinna być zbyt sucha.
  • Przełóż do foremki wyłożonej pergaminem i piecz przez 30 minut w temperaturze 130°C, a następnie 10 minut w temperaturze 160°C tak, by pasztet się zrumienił.

Piklowane warzywa:

  • Warzywa pokrój w dowolny sposób.
  • Połącz wszystkie składniki marynaty. Każde warzywo zamarynuj oddzielnie tak, by warzywa nie zabarwiły się od siebie. 
  • Zagotuj i pozostaw na minimum jedną dobę.

Dresing marchewkowy z ziołami:

  • Majonez wymieszaj z sokiem z marchwi i z Primerbą. 

Podanie:

  • Zimny pasztet wyporcjuj. Podawaj z piklowanymi warzywami i dresingiem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE