https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4884_1654503278.jpg

Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami i pesto z rukoli

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4884_1654503278.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Krem czosnkowy:

  • Rosół jarzynowy połącz z wrzącą wodą, dodaj seler i pietruszkę, a po chwili ziemniaki. Gotuj pod przykryciem.
  • Na wolnym ogniu podsmaż cebulę, dodaj do gotującego się wywaru.
  • Gotuj do miękkości około 20 minut pod przykryciem.
  • Na sam koniec dodaj Primerbę i szczyptę soli. Całość zmiksuj.

Pesto z rukoli:

  • Rukolę i olej zmiksuj w blenderze.

Grzanki:

  • Bagietkę przesmaruj z obydwu stron Primerbą.
  • Pokrój w dużą kostkę i obsmaż na patelni z oliwą z oliwek.

Podanie:

  • Krem przelej do porcyjnego naczynia. Na wierzchu udekoruj kilkoma kroplami Pesto i posyp przygotowanymi grzankami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE