https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4925_1654504139.jpg

Sałatka z łososia i grzybów z buraczkowym dresingiem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/u5a4925_1654504139.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Marynata do łososia:

  • Łososia pokrój w dużą kostkę (3-4 kawałki) na jedną porcję.
  • Połącz 15 g Primerby tymiankowej z 50 ml oleju, 20 ml soku z cytryny, pieprzem młotkowanym, musztardą, solą i zamarynuj rybę.
  • Upiecz w piecu lub delikatnie usmaż na patelni.

Dodatki:

  • Kurki podsmaż na maśle z dodatkiem oleju. Dla wzmocnienia smaku dodaj 1 łyżeczkę Primerby grzybowej.
  • Bagietkę pokrój na maszynie do krojenia wędlin w cienkie plastry, delikatnie przesmaruj pozostałą Primerbą tymiankową i wstaw do piekarnika na 5-6 minut na temperaturę ok. 180°C.

Buraczkowy dresing:

  • Puree z buraka połącz z majonezem, 30 ml soku z cytryny i szczyptą soli. Wymieszaj.

Gąbka grzybowa:

  • Jaja połącz z mąką i pozostałą Primerbą grzybową. Zmiksuj i przelej do syfonu, wbij dwa naboje, przelej do papierowych kubeczków do ½ wysokości.
  • Wstaw do mikrofalówki na około 45 sekund. Po wyjęciu pozostaw do wystudzenia.

Podanie:

  • Mix sałat połącz z buraczkowym dresingiem, dodaj podsmażone kurki, buraki i pomidorki.
  • Na górę ułóż letniego łososia, poszarpaną gąbkę grzybową i grzanki.
  • Sałatkę możesz dodatkowo delikatnie polać dresingiem buraczkowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE