https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chlodnik_1655101758.jpg

Chłodnik z buraka z bobem i jajkiem ajitsuke

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chlodnik_1655101758.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Jajkiem ajitsuke

  • Jajka (rozmiar M) gotuj przez 5,45 minuty i zahartuj w wodzie z lodem.
  • Z sosu sojowego, wina Mirin, oleju sezamowego, papryka Gochugaru i 100 ml wody przygotuj zalewę i marynuj w ugotowane obrane jaja przez około 12 godzin.

Chłodnik

  • Barszcz czerwony wymieszaj w 300 ml gorącej wody i odstaw do wystygnięcia.
  • Buraki i rzodkiewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, zalej maślanką, śmietanką i  przygotowanym zimnym barszczem czerwonym. Dodaj pokrojony koperek. Dopraw chrzanem, solą, pieprzem i Esencją.
  • Chłodnik podawaj z blanszowanym bobem, oliwą i jajkiem ajitsuke. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE