https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676_1655113692.jpg

Trufle z bakłażana z esencją z pomidora i oliwą z rukolii przepis Sylwestra Lisa danie z Festiwalu Kuchni Międzynarodowych

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676_1655113692.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Trufle z bakłażana

  • Bakłażana upiecz i wydrąż miąższ. Wymieszaj z kaszą manną, wegańskim cheddarem i przesmażoną szalotką z czosnkiem.
  • Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i kminem rzymskim. Uformuj kulki opanieruj w panko i usmaż na głębokim tłuszczu.

Esencja z pomidora 

  •  Pomidory Pelatti i suszone, koncentrat pomidorowy zmiksuj na gładką masę, dopraw solą, pieprzem i papryką słodką.

Oliwa z rukolii

  • Rukolę z olejem z pestek winogron pogrzej do temperatury 60C i zmiksuj na gładką  masę.

Majonez

  • Ocet balsaminy wymieszaj z musztardą i majonezem.

Podanie

  • Danie podawaj z kruszonymi orzechami laskowymi, chipsem z chleba i pomidorami koktajowymi.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE