https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka_1655708791.jpg

Golonka w panko, podana z chrzanowym puree i warzywami w piwnej emulsji

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka_1655708791.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Golonka

  • Golonkę razem z pokrojoną szalotką, czosnkiem, marynatą, Esencją Umami i sosem Ketjap Manis zapakuj próżniowo i gotuj sosu vide przez 10 godzin w 85°C.
  • Ugotowaną golonkę podziel na drobne kawałki. Przełóż do naczynia, przykryj, obciąż i odstaw na noc.
  • Na drugi dzień wykrój kwadraty, a następnie panieruj w mące jajku i panko.
  • Panierowane golonki usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Puree ziemniaczane 

  • Ziemniaki umyj i upiecz w piecu w  200°C.
  • Upieczone ziemniaki przetrzyj przez sito o drobnych oczkach, dodaj 150 g masła, chrzan i cieple mleko. Dopraw solą i pieprzem. 

Warzywa

  • Szparagi zblanszuj, cebulę pokrój w ćwiartki i podsmaż na oleju podlej piwem, podduś przez chwilę. Na koniec dodaj pozostałe zimne masło.

Podanie

  • Golonkę ułóż na puree chrzanowy, udekoruj świeżymi ziołami, rzodkiewką  i oliwą szczypiorkową.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE