https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-brioche_1662016156.jpg

Brioche z galaretką z owoców leśnych i sosem waniliowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-brioche_1662016156.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Brioche 

  • Połącz 250 g mąki z drożdżami, dodaj 200 g roztopionego masła, 100 ml ciepłego mleka, 30 g cukru pudru i 3 jajka.
  • Całość delikatnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę. Następnie ciasto rozłóż do foremek i piecz w 180°C przez około 25 minut. 

Galaretka z owoców leśnych

  • Mieszankę owoców leśnych podgrzej i zmiksuj na gładką masę.
  • Dodaj auszpik i dokładnie wymieszaj. Przelej do foremek i zamroź. 

Sos waniliowy 

  • Pozostałe mleko zagotuj razem ze śmietanką, wsyp Crème Brulee i dokładnie wymieszaj. 

Motyle z ciasta cygaretkowego 

  • Z 1 jajka, 50 g masła, 50 g mąki i 50 g cukru pudru wyrób ciasto i odstaw do schłodzenia.
  • Następnie ciasto rozsmaruj na formie silikonowej w kształcie motyli i piecz około 3 – 4 minut w 160°C. 

Sposób podania 

  • Na brioche ułóż galaretkę z owoców leśnych, świeże maliny, jeżyny i motyle z ciasta cygaretkowego.
  • Deser podawaj z lodami śmietankowymi i gorącym sosem waniliowym. 
 

 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE