https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-ozory_1662036660.jpg

Carpaccio z ozorka wieprzowego z piklowanym kalafiorem

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-ozory_1662036660.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Carpaccio z ozorka wieprzowego

  • Przygotuj solankę z 2 l wody, soli peklowej, liścia laurowego i ziela angielskiego. Ozory włóż do solanki na 4 dni. Następnie ozory wyjmij z solanki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem rosołu wołowego, wystudź i obierz ze skórki.
  • Ozory przełóż do foremki, przecedzony (ok. 1l)  wywar od gotowania połącz z auszpikiem i zalej nim ozory.  Odstaw do stężenia.

Piklowany kalafior

  • Kalafiora oczyść i podziel na duże kawałki. Wodę (400ml), ocet, cukier, sól, goździki i cynamon zagotuj, wystudź i zalej kalafiora. Odstaw na 4 dni do lodówki.

Podanie

  • Ozorki w galarecie pokrój w cienkie plastry. Podawaj z piklowanym kalafiorem, kiełkami groszku, skropione Dressingiem Balsamico i oliwą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE