https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-gesie-pipki_1662038421.jpg

Gęsie pipki - czyli duszone gęsie żołądki

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-gesie-pipki_1662038421.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gęsie pipki

  • Żołądki oczyść, pokrój w duże kawałki, przypraw solą, pieprzem i podsmaż na smalcu.
  • Następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, podlej winem i zredukuj.
  • Wlej 1,5 litra wody, wsyp sos pieczeniowy, wymieszaj i duś do miękkości.
  • Warzywa i boczniaki pokrój, podsmaż, dodaj rozmaryn i połącz z poduszonymi żołądkami.
  • Gotuj przez chwilę, aby warzywa zmiękły.

Kasza pęczak

  • Cebulę pokrój i podsmaż na maśle, dodaj kaszę, wlej 500 ml wody i Esencję bulionu warzywnego.
  • Gotuj pod przykryciem na małym ogniu.
  • Pod koniec gotowania dodaj podsmażoną na maśle dynię i tymianek.

Podanie

  • Gęsie pipki podawaj z kaszą.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE