https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-ragout_1662113186.jpg

Ragout z dzika duszony w ciemnym piwie z warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-ragout_1662113186.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Mięso z dzika pokrój w dużą kostkę, zalej maślanką, dostaw do lodówki na 24 godziny i odsącz.
  • Na dużym ogniu kolejno zasmaż mięso, pokrojoną cebulę, czosnek i zioła. Wlej piwo i redukuj przez chwilę.
  • Wlej wodę, dodaj sos Demi-Glace i gotuj do ¾ miękkości mięsa.
  • Zasmaż pokrojone podgrzybki, marchew, dynię, seler i pietruszkę, połącz z mięsem i duś do miękkości.
  • Na koniec dodaj cebulki perłowe, korniszony i dopraw do smaku.
  • Ragout podawaj z palonymi ziemiankami.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE