https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-krem-z-palonej-papryki_1662122386.jpg

Krem z palonej papryki z boczkiem Teriyaki

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-krem-z-palonej-papryki_1662122386.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Zupa

  • Paprykę posmaruj olejem, oprósz cukrem i upiecz w temperaturze 230°C na ciemno-brązowy kolor, wystudź, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne.
  • Na oleju zasmaż paprykę, podlej winem i zredukuj.
  • Następnie dodaj pomidory, paprykę słodką, kmin rzymski, duś przez chwilę, zalej 2,2 litra wody, wsyp rosół wołowy i gotuj do momentu, aż wszystkie składniki się rozpadną.
  • Zupę zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez gęste sito, dopraw tabasco.
  • Pokrojone tofu zrumień na suchej patelni.

Boczek Teriyaki

  • Skórę boczku natnij dekoracyjnie.
  • Z 0,6 litra wody, soli, liścia laurowego i czosnku przygotuj solankę, włóż do niej boczek na 3 dni.
  • Zapeklowany boczek natrzyj połową sosu Teriyaki. Przełóż do worka, zamknij i skompresuj w wakum.
  • Gotuj w piecu przez 8 godzin w temperaturze 68°C.
  • Następnie boczek przyduś obciążoną blachą G/N i wystudź.
  • Boczek pokrój, zrumień na suchej patelni na złoty kolor, pod koniec dodaj pozostały sos Teriyaki.

Podanie

  • Krem z pieczonej papryki podawaj z tofu, boczkiem Teriyaki i szczypiorkiem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE