https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-watrobka_1662371252.jpg

Wątróbka drobiowa z wiśniami i ziemniakami rosti

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-watrobka_1662371252.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Wątróbka

  • Wątróbkę oczyść, oprósz mąką i obsmaż na 80 ml oleju na patelni i dopraw.

Sos

  • Z cukru przygotuj karmel, wrzuć wiśnie, wlej wino, dodaj posiekany imbir, anyż, pokrojoną w cząstki cebulę i redukuj.
  • Sos pieczeniowy rozprowadź w wodzie, zagotuj i połącz z przygotowanymi składnikami.
  • Na koniec dodaj tymianek i gotuj przez chwilę.

Rosti

  • Ziemniaki, marchew i dynię pokrój w zapałki, dopraw 8 g soli, 2 g pieprzu i 5 g tymianku. Wymieszaj z jajkiem i usmaż placki.

Podanie

  • Przed podaniem wątróbkę połącz z sosem i podawaj na rosti.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE