https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/policzki-w-czekola-6767_1662373683.jpg

Policzki wieprzowe z czekoladową nutą z gnocchi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/policzki-w-czekola-6767_1662373683.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Sos pieczeniowy połącz z wodą i zagotuj.
  • Policzki przypraw solą, pieprzem, rozmarynem, obsmaż na patelni i przełóż do sosu pieczeniowego.
  • Na patelni od policzków podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj liść laurowy, wlej wino, redukuj przez chwilę i dodaj do sosu. Garnek przykryj i duś.
  • Miękkie policzki wyjmij, sos przecedź i połącz z kawałkami czekolady, mieszaj do rozpuszczenia.
  • Dynię obierz i pokrój na krajalnicy w długie paski. Przełóż do worka, dodaj ocet i miód, zamknij i skompresuj w wakum.
  • Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie i obsmaż na maśle z tymiankiem.
  • Policzki podawaj z sosem, obsmażonymi gnocchi i rulonikami z dyni.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE