https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/watrobka-cieleca_1662380556.jpg

Wątróbka cielęca w przyprawach korzennych na grzance

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/watrobka-cieleca_1662380556.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Watróbka

  • Wątróbkę pokrój w plastry, przypraw oprósz mąką i obsmaż na patelni.
  • Podlej winem czerwonym, dodaj przyprawy i sos pieczeniowy połączony z 300 ml ciepłej wody.
  • Gotuj na małym ogniu kilka minut.
  • Przygotuj filety z pomarańczy, śliwki pokrój i dodaj pod koniec duszenia z sokiem pomarańczowym do wątróbki.

Chutney mango

  • Mango, jabłka i imbir pokrój w kostkę, podsmaż na 30 ml oleju.
  • Podlej winem, dodaj przyprawy i 200 ml wody. Gotuj do odparowania.
  • Chutney dopraw do smaku Esencją i miodem.

Podanie

  • Chałkę pokrój i obsmaż na maśle.
  • Wątróbkę podawaj na chałce z dodatkiem chutney mango, udekorowane listkami sałat.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE