https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chicako_1662549432.jpg

Pizza w stylu chicagowskim z roślinnym sosem bolońskim i wegańskim Pepperoni

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chicako_1662549432.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • W1 litrze lodowatej wody zmiksuj drożdże, sól i cukier. Dodaj mąkę, wyrabiaj.
  • Następnie dodaj oliwę i wyrabiaj około 20 minut, aż ciasto będzie konsystencji i miękkości ucha.
  • Ciasto podziel na 10 porcji.
  • Wyporcjuj kulki, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 24 godziny.
  • W garnku na oleju podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj „Jak Mielone” TVB, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
  • Podlej wodą i gotuj do odparowania.
  • Na koniec, dodaj Passatę przetarte pomidory i dopraw do smaku.
  • Uformuj pizzę, posyp połową sera, posmaruj gotowym sosem bolońskim i ponownie posyp serem.
  • Na wierzchu ułóż plastry pepperoni.
  • Pizzę wstaw do nagrzanego pieca do pizzy.
  • Upieczoną udekoruj liśćmi bazylii i podawaj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE