https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-spaghet_1662550165.jpg

Pikantna pasta z wegańskim Pepperoni kaparami i oliwkami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 49,35
Koszt jednej porcji*: 4.93
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

0.00 zł
Food Cost: ...
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-spaghet_1662550165.jpg

Składniki

Nazwa Cena (zł) Ilość %FC składnika Wartość
Cebula / kg kg 1.20% 0,59 zł
Oliwa / l l 2.84% 1,40 zł
Kapary / kg kg 2.53% 1,25 zł
Czosnek / kg kg 1.01% 0,50 zł
Makaron Spaghetti Knorr Professional 3kg / kg kg 34.37% 16,96 zł
Oliwki czarne / kg kg 5.05% 2,49 zł
Bazylia suszona / kg kg 0.36% 0,18 zł
Passata przetarte pomidory Knorr Professional 10kg / kg kg 29.22% 14,42 zł
Chili w płatkach / kg kg 0.32% 0,16 zł
Sól, pieprz czarny do smaku / kg kg 0.00% 0,00 zł
Pepperoni roślinne / kg kg 15.81% 7,80 zł
Prosociano wegańskie / kg kg 7.29% 3,60 zł
/
kg*
* Ilość podawana jest dla 10 porcji dania
Łączny koszt składników: 49,35
Koszt jednej porcji*: 4.93
Suma składników jednej porcji: 281,10 g

Przygotowanie

  • Ugotuj makaron i odsącz.
  • Na oliwie zeszklij cebulę, czosnek i chilli.
  • Następnie dodaj kapary oliwki i bazylię, krótko zasmażaj i wlej Passatę przetarte pomidory.
  • Całość gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
  • Dodaj pepperoni w plasterkach i dopraw solą i pieprzem
  • Sos wymieszaj z gorącym makaronem.
  • Podawaj w głębokim talerzu posypując wegańskim parmezanem i dekorując listkiem bazylii.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE