https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-penne_1662559069.jpg

Pasta z wegańskim Pepperoni śmietanką, pieczarkami i pomidorkami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-penne_1662559069.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

  • Makaron ugotuj i odsącz.
  • Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj pieczarki i chwilę zasmażaj.
  • Następnie wlej smietankę i dodaj sok z cytryny, sól i pieprz.
  • Gotuj na małym ogniu kilka minut.
  • Pomidorki i plastry pepperoni krótko zasmaż, dodaj szpinak, wymieszaj i całość dodaj do sosu.
  • Sos zagotuj, dodaj połowę posiekanej pietruszki i dopraw.
  • Sos wymieszaj z gorącym makaronem.
  • Podawaj w głębokim talerzu posypując serem i listkami natki pietruszki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE