https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/szpajza-676_1663313046.jpg

Szpajza cytrusowa na biszkopcie z granitą z malin

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/szpajza-676_1663313046.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Szpajza cytrusowa 

  • Auszpik namocz w letniej wodzie.
  • Ubij 8 białek, dodaj 250 g cukru, 8 żółtek, Esencję cytrusową i auszpik.
  • Odstaw do schłodzenia.

Biszkoptowe babeczki

  • 6 białek ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając 200g cukru, 6 żółtek, mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
  • Ciasto rozłóż do 1/3 wysokości foremki i piecz 6 min w 180°C. 

Sposób podania

  • Babeczki przetnij i wydrąż, a następnie wyszprycuj cytrusową szpajzę.
  • Deser podawaj z pokruszonymi mrożonymi malinami, jeżynami, liśćmi mięty i cukrem pudrem. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE