https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-deser-2_1663314642.jpg

Mus czekoladowy z kremem Brulee i galaretką z malin

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/676-deser-2_1663314642.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mus czekoladowy 

  • 15 g auszpiku namocz w letniej wodzie.
  • Do rondla wlej 150 ml śmietanki, dodaj pokruszoną czekoladę i  zagotuj. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
  • Ubij 200 ml śmietanki z 15 g cukru, wymieszaj z wcześniej przygotowaną czekoladą, wódką i auszpikiem.
  • Mus rozlej do foremek i odstaw do zamrożenia. 

Krem Brulee 

  • Zagotuj mleko i 250 ml śmietanki, dodaj deser Crème Brulle i mieszaj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
  • Krem rozlej do foremek i odstaw do wystygnięcia.
  • Przed podaniem posyp wierzch brązowym cukrem i skarmelizuj używając palnika.  

Kruszonka migdałowa 

  • Przygotuj ciasto z mąki pszennej, masła i 100g cukru. Na koniec dodaj płatki migdałów i piecz w 170°C przez ok 15 minut.

Galaretka z malin 

  • Maliny mrożone, 50 g cukru, 80 ml wody, Esencje cytrusową i 20 g auszpiku, podgrzej do 70°C, a następnie zmiksuj na gładką masę.
  • Rozlej do foremek i wstaw do zamrożenia.

Sposób podania 

  • Zamrożony mus spryskaj czekoladowym zamszem.
  • Deser dekoruj świeżymi malinami i jeżynami. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE