https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/microsoftteams-image-56_1670605916.png

Duszona goleń wołowa w sosie śliwkowym z confitowanymi fondantami i szparagami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/microsoftteams-image-56_1670605916.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Mięso z warzywami

  • Pręgę pokrój na 100 g kawałki, natrzyj Marynatą, odstaw na minimum 5 godzin.
  • Następnie obsmaż, włóż do wysokiej blachy G/N.
  • Warzywa pokrój na średnie kawałki i zasmaż na patelni od obsmażania mięsa, zdeglasuj winem i przełóż do obsmażonego mięsa.
  • W gorącej wodzie wymieszaj sos pieczeniowy i Esencje wołową, zalej mięso.
  • Następnie do mięsa dodaj śliwki, czosnek i zioła, przykryj i włóż do pieca, duś pod przykryciem do miękkości w temperaturze 130 – 140ᴼC.
  • Gdy mięso będzie miękkie wyjmij z sosu.
  • Sos przecedź i redukuj do uzyskania właściwej konsystencji.
  • Na koniec dodaj surowe masło, mieszaj do rozpuszczenia i dopraw pieprzem.

Dodatki

  • Ziemniaki obierz i wytnij z nich walce, confituj w maśle klarowanym do miękkości.
  • Szparagi ugotuj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE