https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/microsoftteams-image-57_1670608399.png

Sandacz na kaszy pęczak z sosem z pieczonych buraków i karmelizowaną brukselką

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/microsoftteams-image-57_1670608399.png

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Filet z sandacza

  • Sandacza pokrój na 20 porcji (80 g każda) i natrzyj 40 ml oleju połączonego z Marynatą do ryb i owoców morza. Odstaw do lodówki.
  • Zamarynowaną wcześniej rybę obsmaż na oleju, zaczynając od strony ze skórą.

Emulsja z buraków

  • Kaszę ugotuj.
  • Upieczone buraki obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dokładnie zmiksuj w blenderze razem z nalewką, octem balsamicznym oraz imbirem.
  • Powstały sos przetrzyj przez drobne sito, a następnie ponownie zmiksuj, dodając powoli oliwę z oliwek. Następnie odstaw w ciepłe miejsce. Część pokrojonych buraków możesz zostawić i połączyć je z puree przed samym wydaniem.
  • Na pozostałym rozgrzanym oleju zeszklij szalotkę, dodaj ugotowaną kaszę, dopraw Esencją bulionu rybnego, na końcu połącz z posiekaną miętą. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce.

Karmelizowana brukselka

  • Zblanszowane brukselki przekrój na pół i obsmaż na 50 g rozgrzanego masła. Gdy się zarumienią dodaj miód, sok z cytryny oraz orzechy. Dopraw solą i pieprzem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE