https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwiczka-wieprzowa-w-pistacjach-fondant-ziemniaczany-sos-sliwkowy_1670933825.jpg

Polędwiczka wieprzowa w pistacjach/ fondant ziemniaczany/ sos śliwkowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwiczka-wieprzowa-w-pistacjach-fondant-ziemniaczany-sos-sliwkowy_1670933825.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PISTACJACH

  • Polędwiczkę dopraw Marynatą i Teriyaki, odstaw na kilka godzin.
  • Obsmaż na oleju i upiecz w piecu.
  • Posmaruj miodem i posyp zmiksowanymi pistacjami.

PUREE Z MARCHEWKI

  • Marchew i cebulę podsmaż na 50 g masła.
  • Podlej 200 l wody, dopraw, duś do miękkości. Pod koniec wlej sok z pomarańczy.
  • Zmiksuj na gładką masę z 50 g masła.

FONDAT ZIEMNIACZANY

  • Ziemniaki obierz, obetnij końcówki, a pozostałą część przekrój na połowę.
  • Obsmaż na 50 ml oleju na złoty kolor z dwóch stron, dopraw solą i pieprzem.
  • Zlej olej, dodaj masło, czosnek, tymianek, zasmażaj przez chwilę i podlej Rosołem.
  • Duś pod przykryciem do miękkości.

 SOS

  • Z 40 g cukru przygotuj karmel, obsmaż na nim śliwki mrożone, wlej wino i zredukuj.
  • Sos pieczeniowy połącz z wodą i gotuj przez kilka minut, dodaj śliwki i przyprawy.
  • Gotuj chwilę na małym ogniu, zmiksuj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE