https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-chrzanowa-galareta-piklowane-warzywa_1670936467.jpg

Golonka/ chrzanowa galaretka/ piklowane warzywa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-chrzanowa-galareta-piklowane-warzywa_1670936467.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

GOTOWANIE GOLONKI

  • Golonki sparz wrzątkiem i zahartuj.
  • Zalej gorącą wodą, dodaj Rosół, liść laurowy 2 g, ziele angielskie 3 g i czosnek.
  • Gotuj do miękkości, mięso oddziel od kości.

GALARETKA CHRZANOWA

  • Do 300 ml gorącego, przecedzonego wywaru dodaj Auszpik i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
  • Dodaj Ramę, chrzan, 20 g cukru i Esencję.
  • Zagotuj i odstaw.

PIKLOWANE WARZYWA

  • Do gotującej wody dodaj ocet, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek, sól 20 g, 100 g cukru, marchew, żółtą cukinię, ogórek i cebulkę perłową.
  • Zagotuj, odcedź i zahartuj w lodowatej wodzie.

PIKANTNY DIP Z BURAKIEM

  • Majonez wymieszaj z drobno pokrojonym burakiem, szczypiorkiem, Esencją bulionu warzywnego i pieprzem.

PODANIE

  • Formę wyłóż folią spożywczą, blanszowanym porem, wlej niewielką ilość galaretki i odstaw do zastygnięcia.
  • Dodaj golonkę i zalej pozostałą galaretką. Odstaw do zastygnięcia.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE