https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/piers-z-kurczaka-pappardelle-z-chorizo-w-sosie-pomidorowym_1670937643.jpg

Pierś z kurczaka/ pappardelle z chorizo w sosie pomidorowym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/piers-z-kurczaka-pappardelle-z-chorizo-w-sosie-pomidorowym_1670937643.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

KURCZAK

  • Piersi z kurczaka natrzyj 80 ml oleju, dopraw Delikatem i piecz w temp. 190°C przez 15 minut.
  • Przed podaniem pokrój na plastry.

PAPPARDELLE Z CHORIZO W SOSIE POMIDOROWYM

  • Makaron ugotuj al’dente.
  • Na suchej patelni zasmaż pokrojone chorizo, czosnek, dodaj Tomato Pronto i kawałki karczochów.
  • Podgrzej, wymieszaj z makaronem i dopraw Esencją.

OLEJ SZCZYPIORKOWY

  • 100 ml oleju razem ze szczypiorkiem podgrzej do 50°C. Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.

PODANIE

  • Na talerzu ułóż plastry kurczaka, obok makaron z sosem.
  • Danie udekoruj rukolą, startym serem i olejem szczypiorkowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE