https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ceviche-z-pstraga-olej-z-ogorka-zielonego_1670939103.jpg

Ceviche z pstrąga/ olej z ogórka zielonego

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/ceviche-z-pstraga-olej-z-ogorka-zielonego_1670939103.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

CEVICHE Z PSTRĄGA

  • Z wody, soli i cukru przygotuj solankę, włóż do niej filety, odstaw na około 15 minut i odsącz.
  • Filety wymieszaj z papryką chili drobno pokrojoną, Esencją cytrusową cytryny i winem.

OLEJ Z OGÓRKA ZIELONEGO

  • Olej podgrzej do temp. 60°C z posiekaną skórką z ogórka.
  • Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.

PODANIE

  • Filety pokrój pod skosem na cienkie plastry i zwiń w różyczkę.
  • Podawaj z plastrami awokado, olejem z zielonego ogórka i bagietką.
  • Udekoruj startą skórką z limonki i Majonezem do dekoracji.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE