https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zebra-wolowe-sos-z-czarnym-bzem-kasza-jeczmienna-z-warzywami_1671103346.jpg

Żebra wołowe/ sos z czarnym bzem/ kasza jęczmienna z warzywami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/zebra-wolowe-sos-z-czarnym-bzem-kasza-jeczmienna-z-warzywami_1671103346.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

ŻEBRA WOŁOWE

  • Żebra natrzyj Majonezem, posyp Delikatem i papryką.
  • Zamknij w workach wakum, wstaw do pieca na parowanie w temp. 82°C przez 13 godzin.
  • Wyjmij z pieca i włóż do wody z lodem.
  • Zimne żebra pokrój na porcje, przed podaniem zapiecz.

SOS Z CZARNYM BZEM

  • Na 80 g  masła zeszklij 100 g cebuli, dodaj wino, cukier i zredukuj. Dodaj 800 ml wody, Sos pieczeniowy, bez i rozmaryn.
  • Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, przecedź przez gęste sito, dodaj resztę zimnego masła, wymieszaj i dopraw.

KASZA Z WARZYWAMI

  • Kaszę ugotuj w 600 ml wody z dodatkiem Esencji.
  • Na 80 g masła zeszklij pozostałą cebulę i rozmrożone warzywa, połącz z kaszą i dopraw.

DODATKI

  • Grzyby i soję podsmaż na 20 g masła, dopraw.
  • Jarmuż usmaż na fryturze.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE