https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tarta-krem-z-bialej-czekolady-galaretka-z-rokitnika_1671106339.jpg

Tarta / krem z białej czekolady/ galaretka z rokitnika

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tarta-krem-z-bialej-czekolady-galaretka-z-rokitnika_1671106339.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

GALARETKA Z ROKITNIKA

  • Rokitnik zagotuj z wodą, dodaj Esencję, 40 g Auszpiku, zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez sito.
  • Zimną galaretkę wylej do kruchych spodów, odstaw do stężenia.

KREM Z BIAŁEJ PALONEJ CZEKOLADY

  • Czekoladę piecz w 160°C przez 12 minut i wystudź.
  • Śmietankę (250 ml) zagotuj z cukrem, dodaj Auszpik i mieszaj do rozpuszczenia. Dodaj mascarpone i paloną czekoladę.
  • Wymieszaj z pozostałą śmietanką i odstaw do chłodni do zastygnięcia.
  • Zimną masę ubij mikserem na średnich obrotach i rozłóż na kruche spody.

DEKORACJE Z CIASTA  

  • Z jajka, masła, mąki i cukru pudru wyrób ciasto i odstaw do schłodzenia.
  • Ciasto rozsmaruj na formie silikonowej w formie pierścieni i piecz około 3 – 4 minut w 160°C.

PORADA

  • Żeby przyspieszyć dekorowanie deserów serwowanych w bufecie, wykorzystaj łamane ciasto filo smażone na głębokim tłuszczu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE