https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mlody-kogut-puree-ziemniaczano-truflowym-sos-gravy_1671108029.jpg

Młody kogut/ puree ziemniaczano-truflowe/ sos gravy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mlody-kogut-puree-ziemniaczano-truflowym-sos-gravy_1671108029.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

MŁODY KOGUT

  • Koguta natrzyj 25 g soli, do środka włóż tymianek. Odstaw na kilka godzin.
  • Wstaw do pieca (parowanie z pieczeniem) w temp. 165°C na 45 minut.
  • Ciepłe koguty przekrój na połowę i usuń kości.

WYWAR/ SOS

  • Kości od pieczenia kogutów i sos powstawały przy pieczeniu, zalej wodą i gotuj przez chwilę.
  • Wywar przecedź, dodaj Sos pieczeniowy i zasmażkę.
  • Gotuj chwilę, mieszając.

PUREE ZIEMNIACZANO-TRUFLOWE

  • Do przegotowanej wody o temp. 80°C dodaj 50 g masła, pastę truflową i Puree.
  • Wymieszaj, odstaw na 2 -3 minuty.

DODATKI

  • Warzywa pokrój w dowolny sposób, brokuł i marchew sparz.
  • Podsmaż na 50 g masła, dopraw solą, tymiankiem i skrop oliwą truflową.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE