https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pieczony-rostbef-sambal-manis-glony-wakame-grzyby-shimei_1671186301.jpg

Pieczony rostbef/ Sambal Manis/ glony wakame/ grzyby shimei

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/pieczony-rostbef-sambal-manis-glony-wakame-grzyby-shimei_1671186301.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

PIECZONY ROSTBEEF

  • Rostbef oczyść z błon, nasmaruj musztardą, posyp Marynatą, 5 g soli i 10 g cukru. Zamknij w worku wakum.
  • Paruj w piecu w temp. 56°C przez 4 godziny.
  • Przełóż do wody z lodem, wyjmij z worka, osusz i obsmaż na dużym ogniu.
  • Schłodź w zamrażarce przez 1 godzinę i pokrój w cienkie plastry.

SOS SAMBAL

  • Z pomarańczy obieraczką zetnij skórkę, pokrój w cienkie paski julienne, sparz wrzątkiem i dodaj do sosu Sambal Manis.
  • Wyciśnij sok z pomarańczy i limonki, i razem z octem wlej do sosu, wymieszaj.

PIKLOWANE GRZYBY I CEBULKI

  • Do gotujących 250 ml wody dodaj ocet winny, liść laurowy, ziele angielskie,10 g soli, 50 g cukru.
  • Wrzuć cebulkę, gotuj kilka minut. Dodaj grzyby, zagotuj, odstaw do wystygnięcia.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE