https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/troc-smazona-risotto-z-kalafiora-czarna-soczewica_1671195495.jpg

Troć smażona/ risotto z kalafiora/ czarna soczewica

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/troc-smazona-risotto-z-kalafiora-czarna-soczewica_1671195495.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

TROĆ SMAŻONA

  • Troć dopraw Delikatem, skrop 100 ml wina i sokiem z cytryny, obłóż koperkiem (pozostaw klika gałązek do dekoracji), odstaw na 2-3 godziny.
  • Obtocz w mące, obsmaż na oleju i piecz w temp. 170°C przez 7 minut.

RIOTTO Z KALAFIORA

  • Na maśle podsmaż cebulę, dodaj kalafior i chwilę zasmażaj. Podlej 100 ml wina i redukuj.
  • Rosół wymieszaj w ciepłej wodzie, wlej do kalafiora i gotuj do odparowania płynu.
  • Pod koniec dodaj śmietankę, parmezan i dopraw.

SOCZEWICA

  • Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie, dodaj oliwę, pietruszkę, podgrzaną Campagna Rustica i wymieszaj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE