https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-z-indyka-tarta-z-buraka_1671448917.jpg

Golonka z indyka/ tarta z buraka

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/golonka-z-indyka-tarta-z-buraka_1671448917.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

GOLONKA Z INDYKA

  • Golonkę zamarynuj z 60 ml oleju z Marynatą, 3 g tymianku i startą skórką z cytryny.
  • Odstaw na 12 godzin.
  • Obsmaż i przełóż na blachę G/N. Piecz w temp. 170°C przez 30 minut.

SOS

  • Na oleju podsmaż cebulę, czosnek, marchew, seler i dodaj koncentrat.
  • Podlej winem, dodaj tymianek, oregano, pomidory, Rosół i dopraw.
  • Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
  • Sos wlej do golonek. Blachę G/N przykryj folią aluminiową i piecz przez 30 minut.
  • Odkryj i piecz przez kolejne 30 minut do zapieczenia.  

TARTA Z BURAKA

  • Jajo, śmietankę, koperek i sól zmiksuj na jednolitą masę.
  • Wlej do korpusów i dodaj buraki.
  • Piecz przez 15 minut w temp. 160°C.
  • Przed podaniem posyp pokruszonym serem feta.

DODATKI

  • Jarmuż usmaż na głębokim tłuszczu.
  • Marchew pokrój i sparz w gorącej wodzie, obsmaż i dopraw.
  • Z cukinii wytnij środek, natnij w kratkę, obsmaż i dopraw.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE