https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chrupiace-baklazany-w-otrebach_1678184257.jpg

Chrupiące bakłażany w otrębach

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/chrupiace-baklazany-w-otrebach_1678184257.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

CHRUPIĄCE BAKŁAŻANY

  • Bakłażany pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, posyp solą i odstaw na godzinę, przepłucz pod bieżącą wodą.
  • Primerbę wymieszaj z oliwą, przesmaruj z obu stron bakłażany.
  • Opanieruj w jajku i otrębach, smaż w głębokim tłuszczu.

SAŁATKA

  • Pomidorki, rzodkiewki, kalarepę i seler naciowy pokrój w dowolny sposób, a cebulę w cienkie krążki.
  • Sos sałatkowy połącz z wodą i olejem, odstaw na chwilę i połącz ze składnikami sałatki.

DRESSING

  • Majonez wymieszaj z mlekiem, sosem Sambal Manis i posiekaną zieloną pietruszką.

PODANIE

  • Dressing rozsmaruj na talerzu, dodaj sałatkę i opanierowane bakłażany.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE