https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dorsz_1678189973.jpg

Dorsz/ sos z maślanki/ czarna soczewica/ szpinak/ puree z kalafiora

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/dorsz_1678189973.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

DORSZ

  • Rybę wyporcjuj i  włóż do solanki przygotowanej z wody, soli i cukru na 30 minut, osusz i posyp Delikatem.

CHRUPIĄCA KRUSZONKA

  • Migdały, Panko, posiekany koperek, 10 g pietruszki zielonej, Aroma Mix wymieszaj z  50 g miękkiego masła.
  • Dorsza posyp kruszonką i piecz w temp. 170°C.

SOS Z MAŚLANKI

  • Maślankę podgrzej z Esencją rybną do temp. 60°C, dopraw do smaku. 

OLEJ ZIOŁOWY

  • Olej podgrzej do temp. 70°C z posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
  • Zmiksuj, przecedź przez gęste sito i wlej do sosu z maślanki.

PUREE Z KALAFIORA

  • Kalafiora ugotuj w mleku, odsącz, zmiksuj z dodatkiem puree ziemniaczanego i 50 g masła. Dopraw solą.

DODATKI

  • Soczewicę ugotuj.
  • Pietruszkę pokrój na krajalnicy w cienkie plastry, podsmaż na pozostałym maśle, dodaj soczewicę, szpinak, odstaw i dopraw do smaku.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE