https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/glazurowane-zeberka-teriyaki-chrupiace-warzywa_1678195464.jpg

Glazurowane żeberka Teriyaki /chrupiące warzywa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/glazurowane-zeberka-teriyaki-chrupiace-warzywa_1678195464.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

GLAZUROWANE ŻEBERKA

  • Żeberka posyp z dwóch stron Delikatem, włóż do worka wakum, zamknij. Wstaw do pieca na program parowanie w temp. 84°C na 8 godzin.
  • Worki przełóż do wody z lodem.
  • Zimne żeberka obetrzyj z sosu, pokrój, obtocz w skrobi i smaż na głębokim tłuszczu w temperaturze 170°C do mocnego zrumienienia.
  • Przełóż na patelnie, wlej sos Teriyaki i glazuruj.
  • Podawaj posypane sezamem, kolendrą i papryczką chili.

CHRUPIĄCE WARZYWA

  • Kalarepę natrzyj olejem, zawiń w folię aluminiowa i piecz w temp. 160°C przez 50 minut, obierz i pokrój w słupki.
  • Na oleju sezamowym zasmaż kalarepę, zblanszowaną fasolkę, marchewkę, grzybki shimeji, papryczkę chili, skrop Esencją Umami, dodaj sezam i dopraw do smaku.

PODANIE

  • Na talerzu ułóż warzywa, żeberka, całość posyp sezamem i papryczką chili.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE