https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/jagniecina_1678264768.jpg

Jagnięcina/pieczony ziemniak/ puree selerowe/ groszek z miętą/ konfitowany czosnek

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/jagniecina_1678264768.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

MIĘSO

  • Jagnięcinę natrzyj musztardą i Marynatą, odstaw na kilka godzin.
  • Panko zmiksuj z miętą i zieloną pietruszką.
  • Mięso obsmaż na patelni, przełóż do pieca, piecz w temp. 170°C. Przed wyjęciem posyp kruszonką z panko i zapiecz.
  • Ziemniaki upiecz w piecu

PUREE SELEROWE

  • Cebulę i seler podsmaż na maśle, dodaj mleko, przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź, odparuj i zmiksuj na gładką masę.
  • Dodaj ser mascarpone i wymieszaj.

DEMI GLACE

  • Wino zredukuj, dodaj wodę i Sos Demi-Glace. Gotuj do uzyskania odpowiedniej konsystencji, na koniec wrzuć miętę.

GROSZEK Z MIĘTĄ

  • Groszek podsmaż na maśle, dopraw solą i miętą.

KONFITOWANY CZOSNEK

  • Czosnek obierz, zalej olejem, dodaj tymianek i konfituj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE