https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/krem-szparagowy_1678285115.jpg

Krem szparagowy/ ziemniaki/ por/ piklowana kalarepa/ olej lubczykowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/krem-szparagowy_1678285115.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

KREM SZPARAGOWY

  • Zupę krem szparagowy wymieszaj w 1 litrze ciepłej wody, zagotuj.
  • Na 50 g masła zeszklij szalotkę i por, dodaj pokrojone ziemniaki, wlej 1 litr wody, gotuj pod przykryciem do miękkości, zmiksuj na krem i połącz z ugotowaną zupą.
  • Dodaj 100 g zimnego masła i śmietankę.
  • Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
  • Bagietkę pokrój na krajalnicy, posmaruj oliwą wymieszaną z Primerbą i wstaw do pieca na 180°C.

PIKLOWANA KALAREPA

  • 150 ml wodę zagotuj z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, solą i 100 g cukru.
  • Do zimnej zalewy dodaj kalarepę i zamknij w worku wakum.
  • Odstaw na 24 godziny.

OLEJ ZIOŁOWY

  • Olej podgrzej do temp. 70°C z posiekanym lubczykiem.
  • Zmiksuj, przecedź przez gęste sito, dopraw solą.

PODANIE

  • Do naczynia wlej przygotowany krem, skrop olejem lubczykowym, ułóż piklowaną kalarepę i grzanki.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE