https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/jesienne-minestrone-50257996-676px-x-666px_1582288375.jpg

Jesienne minestrone

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/jesienne-minestrone-50257996-676px-x-666px_1582288375.jpg

Składniki

Brak danych.

Przygotowanie

Mięsne kuleczki

  • Piersi z kurczaka zmiel na gładką masę, dodaj zmielony parmezan, koncentrat pomidorowy i białko z jaja.
  • Wymieszaj wszystko na gładką masę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Uformuj kulki mięsne za pomocą rękawa cukierniczego, wyciskając masę na pergamin. Tak przygotowane kulki włóż na 2 godziny do zamrażarki.

Bulion

  • Zagotuj wodę, dodaj Esencję bulionu drobiowego, odstaw i przykryj.

Zupa

  • Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij na Ramie Culinesse w głębokim garnku.
  • Marchew, seler naciowy, dynię oraz ziemniaki pokrój w równą, centymetrową kostkę.
  • Do zeszklonej cebuli dodaj marchew z selerem, zeszklij.
  • Następnie dodaj bulion, zagotuj i dodaj zamrożone mięsne kuleczki. Całość krótko gotuj.
  • Dodaj ziemniaki, dynię i małe różyczki kalafiora, gotuj jeszcze przez chwilę.
  • Pod koniec dodaj małe różyczki brokułów, pomidora pokrojonego w kostkę, pokrojoną kapustę i czerwoną fasolę.

Podanie

  • Minestrone podawaj posiekaną natką pietruszki. Opcjonalnie można położyć chips z parmezanu.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE