https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/orientalne-pierogi-z-kaczki_1678366858.jpg

Orientalne pierogi z kaczki / sos Teriyaki / warzywa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/orientalne-pierogi-z-kaczki_1678366858.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Nadzienie

  • Udka z kaczki przypraw Delikatem, pozostaw na dobę do zamarynowania.
  • Piecz do miękkości w niskiej temp. około 100 - 110°C.
  • Upieczone mięso oddziel od kości i zmiel.
  • Marchew i cukinię pokrojona w kostkę podsmaż na oleju, połącz ze zmielonym mięsem, dodaj rozpuszczone masło, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Ciasto

  • Mąkę połącz z gorącą wodą, 30 ml oleju i solą.
  • Ciasto wyrób i odstaw pod przykryciem na 1 godzinę do lodówki.
  • Rozwałkuj, wytnij kółka, nałóż nadzienie, zwiń pierogi i ugotuj w osolonej wodzie. 

Dodatki

  • Marchew, szparagi, seler, szalotkę obierz, pokrój dowolnie, zblanszuj, podsmaż na patelni i dopraw solą.
  • Na oddzielną patelnię wlej porcję sosu Teriyaki, dodaj pierogi i delikatnie obsmażaj do momentu, aż sos osiągnie konsystencję syropu.
  • Pierogi podawaj z warzywami, całość posyp upalonym sezamem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE