https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwiczka-wieprzowa-figa_1678369607.jpg

Polędwiczka wieprzowa/ figa/ suszona szynka / salsa

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/poledwiczka-wieprzowa-figa_1678369607.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Polędwiczka

  • Polędwiczkę pokrój w kostkę i zamarynuj w Marynacie, rozmarynie, soku z cytryny i oliwie. Odstaw na 3 godziny.
  • Mięso owiń w plastry szynki, figi pokrój na części i nadziej na patyczki.
  • Przed pieczeniem, figi posyp cukrem.
  • Piecz w temp. 170°C przez 10-12 minut.

Salsa 

  • Pomarańcze obierz, pokrój i przełóż do garnka.
  • Dodaj sok z pomarańczy, chili, powidła i sok z cytryny.
  • Sos duś na małym ogniu, często mieszając.

Dodatki

  • Na talerzu ułóż roszponkę, szpinak i cebulę, posyp pokruszonym serem feta i polej sosem balsamicznym wymieszanym z miodem i pieprzem różowym.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE