https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-z-chrupiacym-kurczakiem_1678374664.jpg

Sałatka z chrupiącym kurczakiem/ karmelizowana cebula w sosie balsamicznym

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/salatka-z-chrupiacym-kurczakiem_1678374664.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Panierka sucha

  • Wymieszaj 150 g mąki pszennej ze 150 g mąki kukurydzianej.

Panierka mokra

  • Jaja, wodę gazowaną, 130 g mąki pszennej, proszek do pieczenia, kolendrę, posiekaną pietruszkę i sól wymieszaj.
  • Konsystencją panierka powinna przypominać luźne ciasto naleśnikowe.

Chrupiący kurczak

  • Podudzia pokrój w dużą kostkę, przypraw Delikatem do drobiu i pozostaw do zamarynowania.
  • Panieruj w panierce suchej, mokrej i ponownie w suchej.
  • Smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Karmelizowana cebulka w sosie balsamicznym

  • Cebulki podsmaż na oleju (jeżeli używasz dużej cebuli, to pokrój je na ćwiartki), dodaj cukier i delikatnie skarmelizuj, podlej wodą i duś przez chwilę, dodaj Sos balsamiczny i zagotuj.
  • Pozostaw do wystudzenia.

Sałatka

  • Z chleba przygotuj grzanki, połącz z sałatami, ugotowanymi szparagami i posiekaną natką pietruszki.
  • Wymieszaj z karmelizowaną cebulką, podawaj z chrupiącym kurczakiem.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE