https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wieprzowina-w-tempurze_1678432119.jpg

Wieprzowina w tempurze/ sos słodko-kwaśny/ smażone warzywa/ ryż jaśminowy

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/wieprzowina-w-tempurze_1678432119.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Tempura

  • Przygotuj tempurę z 250 ml wody, mąki pszennej, jaj i soli, dodaj kilka kostek lodu.

Mięso

  • Polędwiczki pokrój, dopraw Delikatem, obtocz w skrobi, tempurze i delikatnie posyp panko.
  • Smaż w głębokim tłuszczu do zrumienienia, następnie wstaw do pieca na 170°C na 10 minut.

Sos słodko-kwaśny

  • Sos pieczeniowy wymieszaj w gorącej wodzie, zagotuj, dodaj szalotkę, czosnek, imbir, ocet, cukier, sos Ketjap Manis oraz sezam.
  • Gotuj przez 10 minut i zagęść skrobią.

Warzywa

  • Na oleju zasmaż pokrojone warzywa, ananasa i grzybki, dodaj gałązki kolendry i dopraw solą i pieprzem.

Ryz

  • Ryż ugotuj.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE