https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tatar-ze-sledzia_1678437801.jpg

Tatar ze śledzia/ koper włoski/ zielone szparagi

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/tatar-ze-sledzia_1678437801.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Tatar

  • Olej wymieszaj z Sosem sałatkowym i 250 g kopru włoskiego pokrojonym w drobną kostkę.
  • Śledzie, oliwki i cebulę pokrój w drobną kostkę, a szparagi w drobne krążki.
  • Wszystkie składniki wymieszaj. Dodaj musztardę, posiekany koperek i świeżo zmielony pieprz.

Dodatki

  • Pomidorki koktajlowe pokrój i wymieszaj z oliwą.
  • 50 g kopru włoskiego pokrój na krajalnicy w plasterki i przygotuj chipsy.
  • Tatar podawaj w ringu z pomidorkami koktajlowymi w oleju, udekoruj chipsami z kopru włoskiego i gałązkami koperku.

Wskazówka

  • Gałązki koperku ułóż na ręczniku papierowym, delikatnie skrop wodą, przykryj drugim ręcznikiem i wstaw do kuchenki mikrofalowej na około 1 minutę. Otrzymasz chrupiące gałązki koperku do dekoracji. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE