https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/stek-ze-schabu_1678439480.jpg

Stek ze schabu/chrupiące ziemniaki 1000 liści /sos bearnaise /zielone szparagi /pomidory cherry

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/stek-ze-schabu_1678439480.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Schab

  • Schab pokrój na 10 steków, posyp Marynatą, posmaruj 30 ml oleju i zgrilluj. 

Chrupiące ziemniaki 

  • Ziemniaki obierz, pokrój w bardzo cienkie plastry i wymieszaj z Przyprawą Szefa Kuchni, cebulą  prażoną, czosnkiem w pudrze, 40 ml oleju, pieprzem i skrobią kukurydziną.
  • W foremce wyłożonej pergaminem ułóż doprawione plasterki ziemniaków, przygnieć i piecz w temp. 150°C przez 50 minut.
  • Po wyjęciu z pieca ziemniaki obciąż, odstaw do wystygnięcia.
  • Ziemniaki wyjmij z foremki, pokrój na porcje i smaż na fryturze.

Sos Bearnaise

  • Ugotuj Sos holenderski, dodaj masło i posiekany estragon.
  • Szalotkę, wino, ocet i pieprz gotuj do odparowania połowy płynu, przecedź i wlej do sosu.

Podanie

  • Steki posyp solą w płatkach, podawaj z ziemniakami, ugotowanymi szparagami i pomidorkami. Udekoruj. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE