https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gorka_1687419139.jpg

Górka cielęca z sosem chimichurri, ziemniaki z wędzonym crème fraiche, surówka z czerwonej kapusty

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/gorka_1687419139.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Górka cielęca 

  • Mięso zamarynuj w marynacie do wołowiny i 30 g czosnku.
  • Zwiąż sznurkiem w roladę i zamknij próżniowo.
  • Gotuj przez 2 godziny w 58°C . Przed podaniem zgriluj i pokrój na mniejsze kawałki. 

Ziemniaki z crème fraiche 

  • Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i przed podaniem zgrilluj do mocnego zarumienienia.
  • Do pojemnika z crème fraiche włóż rozżarzony kawałek drewna, a następnie przecedź przez gęste sito.
  • Dodaj pesto z czosnku niedźwiedziego, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami. 

Sos chimichurri

  • Natkę pietruszki, kolendrę, oregano, dymkę, czosnek i papryczkę chilli drobno posiekaj.
  • Dodaj oliwę z oliwek, sos balsamiczny, dopraw Esencją cytrusową i solą. 

Surówka z czerwonej kapusty

  • Kapustę posiekaj, wymieszaj z majonezem sałatkowym i chrzanem.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE