https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/roastbeef-676-676_1689857870.jpg

Rostbef z pastą z wędzonej fasoli i palonymi ziemniakami

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/roastbeef-676-676_1689857870.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Rostbef

  • Rostbef oczyść ze wszystkich błon, dopraw marynatą i natrzyj sosem Teryaki. Mięso zapakuj próżniowo w worki następnie wstaw do cyrkulatora.
  • Gotuj w temp. 68°C ok 6 godzin, następnie wystudź.
  • Fasolę utrzyj w misce na jednolitą masę dodaj 10 ml Esencję cytrusową, 10 ml Esencję dymną, oliwę i posiekaną kolendrę.
  • Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo, wystudź.
  • Cebulę pokrój w talarki, zasyp kolendrą i dopraw cukrem i Esencja cytrusową.

Sos

  • Alkohol zredukuj w rondlu, dodaj wodę i Sos Demi- Glace, całość zredukuj.
  • Na rozgrzany ruszt połóż mięso i ziemniaki, opiecz intensywnie tak na ciemny kolor.
  • Na desce rozsmaruj pastę z fasoli, polej sosem, na całość ułóż plastry mięsa i palone ziemniaki.
  • Udekoruj kiełkami i marynowaną cebulką. 

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE