https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mezze-676-676_1692707036.jpg

Układanka z mezze

Oblicz koszt dania

Koszt składników*: 0,00
Koszt jednej porcji*: 0,00
* Podane ceny są cenami netto.

Oblicz Food Cost

...
Food Cost: 0%
Waga jednej porcji:
https://kalkulatorfoodcost.pl/storage//uploads/images/mezze-676-676_1692707036.jpg

Składniki

Łączny koszt składników:
Koszt jednej porcji*:
Suma składników jednej porcji:

Przygotowanie

Gofry z ciecierzycy

  • Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
  • W misce wymieszaj mąkę z ciecierzycy, skrobię kukurydzianą, ziemniaczaną, rosół jarzynowy, puder z grzybów oraz proszek do pieczenia.
  • W dzieży miksera wymieszaj wodę, zalewę od soczewicy i ocet.
  • Do mokrych składników dodaj suche i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Odstaw na ok. 1 godzinę.
  • Nagrzej gofrownicę do temp. 200°C, spryskaj olejem i wlej tyle ciasta, aby zakryło powierzchnię grzewczą.

Hummus z awokado

  • Ciecierzycę, awokado, sok z cytryny, pastę Tahini, zmiksuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i kminem rzymskim.

Galaretka z zalewy z marynowanych buraków.

  • Zagotuj zalewę z buraków, dodaj agar i wymieszaj.
  • Gotuj 2 – 3 minuty, przelej do naczynia i wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  • Galaretkę zmiksuj na gładki żel i przełóż do dyspensera.

Podanie

  • Buraczki pokrój w plasterki. Wszystkie przygotowane składniki układaj na gofrach.

Poprzez kliknięcie na „Akceptacja wszystkich plików cookie” jest wyrażona zgoda na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia korzystania z nawigacji strony, analizowania wykorzystania strony i wsparcia naszych działań marketingowych. INFORMACJA O WYKORZYSTANIU PLIKÓW COOKIE