Gofry z ciecierzycy
- Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
- W misce wymieszaj mąkę z ciecierzycy, skrobię kukurydzianą, ziemniaczaną, rosół jarzynowy, puder z grzybów oraz proszek do pieczenia.
- W dzieży miksera wymieszaj wodę, zalewę od soczewicy i ocet.
- Do mokrych składników dodaj suche i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Odstaw na ok. 1 godzinę.
- Nagrzej gofrownicę do temp. 200°C, spryskaj olejem i wlej tyle ciasta, aby zakryło powierzchnię grzewczą.
Hummus z awokado
- Ciecierzycę, awokado, sok z cytryny, pastę Tahini, zmiksuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i kminem rzymskim.
Galaretka z zalewy z marynowanych buraków.
- Zagotuj zalewę z buraków, dodaj agar i wymieszaj.
- Gotuj 2 – 3 minuty, przelej do naczynia i wstaw do lodówki do zastygnięcia.
- Galaretkę zmiksuj na gładki żel i przełóż do dyspensera.
Podanie
- Buraczki pokrój w plasterki. Wszystkie przygotowane składniki układaj na gofrach.